Svenskar och hotell

Varje dag bor miljontals svenskar på hotell när de är ute och reser. I Sverige finns det cirka 1700 tusen hotell och den vanligaste hotellkedjan är Scandic.

Som hemma, fast borta. Just detta är det som är viktigast för de allra flesta när de väljer hotell. Att man ska kunna känna sig som hemma fast man är på resande fot. Antagligen är det just därför de flesta väljer att bo på hotell även fast de oftast är lite dyrare än ett vandrarhem. Rena sängkläder, ett renstädat rum och en nybäddad säng när man kommer hem från dagens äventyr. Vem skulle tacka nej till det? Dessutom har många hotell en stor frukostbuffé som oftast alltid har något att erbjuda, även för den allra kräsnaste.

Speciellt för barnfamiljer kan det vara praktiskt då oftast barnen bor gratis. Är man dessutom en stor familj blir det oftast billigare då det oftast finns familjerabatter att använda. Just Scandic har dessutom en speciell meny för barnen på sommaren som är framtagen i sammarbete med Jamie Oliver.

Numer är det även standard att de flesta hotellkedjor erbjuder tillgång till ett gym. Detta för att man ska kunna uppehålla sin sunda livsstil trots att man är på semester.