Hotell med familjen

När man är på semester med familjen eller sina kompisar är det naturligt att man vill bo så bekvämt som möjligt. Just därför är det ett populärt val att ta in på hotell. De flesta hotell ligger väldigt centralt, just ett stenkast ifrån bussar, tåg och köpcentrum.

I Sverige har vi en mängd av olika hotell att välja mellan. Man ger hotell betyg i form av stjärnor beroende på standarden och läget på hotellen. I Stockholm finns det 5 stycken hotell som har fått de högsta betyget i form av 5 stjärnor. Dessa är: Sheraton Hotel Stockholm, Grand Hotel i Stockholm, Hilton Stockholm Slussen och Nobis Hotel i Stockholm.

Beroende på vad syftet med ens resa är så kan de finnas olika hotell som är mer lämpade. Är det ett företag som är iväg på sin årliga konferens så finns det speciella hotell som har anpassat sig efter detta. Likadant är det för barnfamiljer. Vissa hotellkedjor är mer barnvänligt utformade än andra.

På vissa ställen tillåter man inte husdjur medan det på andra ställen finns speciella rum där de som röker samt djurägarna får bo tillsammans med sina djur.
De flesta hotell har även lite finare och större rum, så kallade sviter.