MC-kläder och skydd

mc-kläderAtt ha skydd när man kör MC är viktigt. Skulle det hända en olycka kan det vara skydden som räddar dig från allvarliga skador. Skydd finns ofta i MC-kläder men vill du inte ha skydden fast i kläderna finns det att köpa enskilda. MC-kläder finns anpassade till både kvinnor, män och barn. Att bära fler skydd på kroppen än bara hjälmen är viktigt, trots det är det bara lag på att bära hjälm när du kör MC. Ett bra skydd att ha är ryggskyddet som ska vara stötdämpande och det ska sitta tajt mot ryggen och vara följsamt. Men bland dina MC-kläder ska det också helst finnas stövlar. Många fotskador vid olycka uppkommer när foten kläms i mellan din mc och marken. Bland MC-kläder finns det byxor och ställ, många av dessa har knäpuckar som är till för att dämpa smällen för knäna om man kraschar. Något som oftast inte finns inbyggt i MC-kläder är nackskydd. Ett nacksydd gör det stabilare för huvudet och motverkar skador på nacken om du skulle krascha. I en krasch tar du först emot marken med händerna om du faller rätt, därför är det viktigt att ha bra MC-handskar i din uppsättning av MC-kläder.